пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Завдання для учнів 4 х класів.

Ча-ча-ча (cha-cha-chá) — парний бальний танець кубинського походження, який входить у програму латиноамериканських танців. Розмір танцю 4/4  Ча-ча-ча танцюють під однойменну музику, запропоновану в 1953 році кубинським композитором і скрипалем Енріке Хорріном. Ритм ча-ча-ча виник як розвиток кубинського музикального стилю дансон і відрізняється синкопуванням четвертої долі такту. Назва музики й танцю пояснюється звуконаслідуванням - фразу ча-ча-ча в кубинському оркестрі грає гуїро, її ж відтворює човгання ніг танцюристів.
Те, як ча-ча-ча танцюють сьогодні, результат роботи вчителя танців П'єра Зушер-Марголя, відомого під псевдонімом месьє П'єр. Він відвідав Кубу в 1952 з метою вивчення кубинських танців. Там месьє П'єр помітив, що четверта доля нового танцю розділена навпіл, і танцювати кубинці починають з другої долі, а не з першої. Він привіз цю ідею до Англії, і там створив те, що зараз називають бальним ча-ча-ча.
Сьогодні і до кінця травня вивчаємо танок " Ча ча ча."
 В даному відео уроці ви ознайомитись з основним кроком, та основними рухами з яких побудована композиція. Над танцем працюємо до кінця травня.

неділя, 3 травня 2020 р.

Завдання для учнів 2 х класів.

Продовжуємо працювати над основним кроком танцю "Мамбо". Пропоную вам подивитись та познайомитись з ще одним відео уроком. Думаю, всім буде цікаво пригадати основний крок, та продовжити  вивчати ще декілька нових комбінацій в парі. Працюємо над матеріалом цей та наступний тиждень.