середа, 9 грудня 2020 р.

 Танцювальний флешмоб.













В танцювальному ФЛЕШМОБІ активно взяли участь усі учні 1А та 1Б класів з класними керівниками Костенюк О М , Лугофет О М, та вчителі гімназії  Зубик Н В, Савчинська М В, Юзьвак І В, Стець У В. Вчителі не тільки вболівали але долучились до нашої руханки і активно танцювали разом. 
у

субота, 5 грудня 2020 р.

Цікаво знати.

 Перші українські фахівці з руханки.

https://photo-lviv.in.ua/syny-ivana-franka-abo-pershi-ukrajinski-fahivtsi-z-ruhanky-ta-zmahu/

Вивчаємо руханку на уроці хореографії  .  

Надзвичайно цікаво учням, вивчати танцювальні рухи, створюючи невеличкі руханки.А ще цікаво тим, що обрали ми музику та рухи 80-х років 20 ст. Весела атмосфера допомагала швидко вивчати та демонструвати свої уміння. 





пʼятниця, 15 травня 2020 р.

Завдання для учнів 4 х класів.

Ча-ча-ча (cha-cha-chá) — парний бальний танець кубинського походження, який входить у програму латиноамериканських танців. Розмір танцю 4/4  Ча-ча-ча танцюють під однойменну музику, запропоновану в 1953 році кубинським композитором і скрипалем Енріке Хорріном. Ритм ча-ча-ча виник як розвиток кубинського музикального стилю дансон і відрізняється синкопуванням четвертої долі такту. Назва музики й танцю пояснюється звуконаслідуванням - фразу ча-ча-ча в кубинському оркестрі грає гуїро, її ж відтворює човгання ніг танцюристів.
Те, як ча-ча-ча танцюють сьогодні, результат роботи вчителя танців П'єра Зушер-Марголя, відомого під псевдонімом месьє П'єр. Він відвідав Кубу в 1952 з метою вивчення кубинських танців. Там месьє П'єр помітив, що четверта доля нового танцю розділена навпіл, і танцювати кубинці починають з другої долі, а не з першої. Він привіз цю ідею до Англії, і там створив те, що зараз називають бальним ча-ча-ча.
Сьогодні і до кінця травня вивчаємо танок " Ча ча ча."
 В даному відео уроці ви ознайомитись з основним кроком, та основними рухами з яких побудована композиція. Над танцем працюємо до кінця травня.

неділя, 3 травня 2020 р.

Завдання для учнів 2 х класів.

Продовжуємо працювати над основним кроком танцю "Мамбо". Пропоную вам подивитись та познайомитись з ще одним відео уроком. Думаю, всім буде цікаво пригадати основний крок, та продовжити  вивчати ще декілька нових комбінацій в парі. Працюємо над матеріалом цей та наступний тиждень.

четвер, 23 квітня 2020 р.

Завдання для учнів 4 х класів.

Продовжуємо працювати над "Віденським вальсом". Вивчаємо і працюємо над виконанням:
       положення корпусу,
       правий та лівий поворот,
       технікою виконання .
Відео для роботи використовуємо те ж. Потрібно навчитись виконувати під музику. Намагайтесь відпрацювати перехід від правого до лівого, і навпаки. Працюємо над вальсом 
з 24 04 по 30 04.

Завдання для учнів 2 х класів.

Починаємо вивчати новий матеріал, а саме танець латиноамериканської програми "Мамбо"
На відео уроці який я пропоную, пояснюють та показують, як правильно виконувати основний крок даного бального танцю. Отож вивчаємо основний крок танцю "Мамбо
Також продовжуємо працювати над попереднім матеріалом "Диско". Відпрацьовуємо вже вивчені вами рухи танцю диско. 

неділя, 12 квітня 2020 р.

Завдання для учнів 2 х класів. 

Продовжуємо вивчати танець у стилі "Диско".
В новому відео ви побачите урок та зможете вивчити пару нових та легких основних рухів даного стилю.

пʼятниця, 10 квітня 2020 р.


Завдання для учнів 4 х класів.

Тема сьогоднішнього, і подальших кілька занять, "Віденський вальс" 

Пригадати історію виникнення вальсу. Можна прочитати нижче у завданнях 2 х класів.
Я рекомендую подивитись кілька відео уроків, які я вам підібрала. Зверніть увагу на положення корпусу, під час виконання вальсу в парі. В одному з відео детально розповідають, як правильно, відносно партнера та партнерші. Правий поворот вам теж уже відомий, ми над ним працювали в другому, та третій класах.  Вам потрібно уважно подивитись виконання лівого повороту, а саме роботи стопи. Коли навчитесь лівий та пригадаєте правий, сміливо дивіться в одному з відео поєднання. Відео є і для тих, хто добре не засвоїв правий поворот і , кому важко. 

понеділок, 6 квітня 2020 р.

Завдання для учнів 2 х класів з хореографії.

                            понеділок 06 04 та середа 08 04

Починаємо вивчати нову тему, а саме танок в стилі " Диско" . Пропоную вам, декілька легких відео уроків цього напрямку. Думаю всім буде цікаво. В подальшому, вивчені рухи можна використовувати, як руханку, чи ранкову зарядку.  Що ж, мандруємо дальше. 

Декілька слів про "Диско"


Диско - це яскраве слово навіває атмосферу вічного літа, приголомшливих свят це закоханий стан, почуття свободи. При одній згадці слова «Диско» відразу хочеться танцювати і не думати про повсякденні справи. Диско - це не просто красивий, швидкий, еротичний танець, а ціла епоха, яка добре відома молоді вісімдесятих.
Феєричний успіх Диско полягає в простоті танцю. Ні яких особливих навичок або спеціальної підготовки люди не потребували. Необхідно просто відчувати ритм і Диско освоюється дуже легко. Можна собі уявити, наскільки цей напрям був дивовижним для молоді в 80-х роках. Перші стробоскопи, дзеркальні обертові кулі під стелею, дикі ритми - природно, все це заворожувало і манило, тим більше танцювали всі, що називається, хто як хотів. 
У стилі диско ідеалами вважалися високий, худорлявий хлопець і блондинка з довгими ногами. Саме в ті роки повальні захоплення худорбою породили стереотипи про модельну зовнішність та параметри 90-60-90. Стрункі дівчата надягали сарафани, джинсові спідниці, помітні комбінезони, сріблясті босоніжки або туфлі на шпильках. Хлопці в стилі диско одягали білі костюми, водолазки, яскраві піджаки і сорочки.
Цікавим елементом стилю диско стає афро-зачіска, як у деяких музичних виконавців. Найлегше її можна було зробити на кучерявих або довгому прямому волоссі. «Волосяну хмару» формували за допомогою крему, гелю та інших укладок, що дозволяють зберігати об'ємну форму. Поступово в стиль диско прийшло пряме довге волосся, густі чубчика і бакенбарди.
Найпопулярнішою групою того часу вважається ABBA з її незабутніми хітами «Mamma Mia», «Money, money, money» та багатьма іншими. Не менш популярною була група Arabesque. Вся суть цього стилю полягала в легкості і бадьорості. 

Що ж, працюємо.

четвер, 2 квітня 2020 р.

Завдання для учнів 4 тих класів.

Повторити основний крок танцю "Полонез".
Пригадати вивчений матеріал: крок полонезу по одному та в парі.
Переглянути відео.
Прослухати музику М. Глінки, 
Прочитати про історичні або старовинні європейські танці. Полонез, менует...
Переглянути відео, яке пропоную, а саме танець "Полонез".


Історико-пбутовий танець.




















Полоне́з — (пол. polonezфр. polonaise, від фр. polonais — польський) — старовинний польський тридольний бальний танець — хода урочистого характеру, яким відкривались урочисті танцювальні вечори та бали. Полонези написані у сонатній формі. Полонез виконувався на весіллях та святах. До кращих зразків належать полонези К. ВебераМ. ГлінкиС. МонюшкаМ. МусоргськогоМ. Римського-КорсаковаО. СкрябінаФ. Шопена та ін.


Під час виконання полонезу використовується крок, що нагадує ходьбу, тому він і називається «танець-хід». Темп полонезу стриманий і сповнений гідності, практично як при ході процесії. Він також включає в себе ряд фігур, таких як поклони і повороти, які при звичайній ходьбі, як правило, не роблять. По суті цей танець розміру 3/4 являє собою хід пар (чоловіків і жінок), які рухаються паралельно, по прямій чи вигнутій траєкторії, що задається першою парою. Крім уже згаданих поклонів і поворотів, хореографія танцю включає і інші елементи: обертання навколо своєї осі, тимчасове розбіжність партнерів, кружляння партнера навколо партнерки.
Чому ж у традиційного польського танцю французька назва? Якщо коротко, то тому, що він потрапив до Польщі з-за кордону. Але докладна історія трохи складніше. До того як танець в XVIII столітті з'явився в Польщі, його більш рання версія поширилася по королівським дворам Європи. Тоді він ще не називався полонезом, а іменувався «польським танцем» ( chorea polonica, danza polacca  і ін.). Танець був неймовірно популярний серед польської шляхти часів Ягеллонів. У той час Польща була могутньою державою, і її культура справляла значний вплив на інші європейські країни.
Танець втратив свою популярність на початку XIX століття.

Менует (фр. menuet — маленький крок) — старовинний французький народний танець. Походить від повільного народного хороводного танцю провінції Пуату. За часів короля Людовика XIV став придворним танцем.Музичний розмір 3/4. Характерними ознаками танцю є багато реверансів, легке «ковзання» кроків по підлозі, паркету. Менует танцювали строго за ранжиром, за ієрархією. В першій парі — король і королева. Довгий час він виконувався однією парою, а потім число пар збільшувалося. На сцені, в оперно-балетних виставах Рамо, менует розвинувся до віртуозної форми, набув жанрової характерності, сюжетної конкретності і навіть з'явилося декілька його різновидів.
Історичні або старовинні європейські танці — танці, що стали популярними в XVIIXIX століттях, і вийшли за межі національних танців (стали міжнародними). Їх широко використовували на європейських балах.
До історичних європейських танців належать:
  • Менует — французький танець, що складався з поклонів і присідань. Став популярним у XVII — XVIII ст. Для нього характерний тридольний розмір і помірний такт. Відомий приклад — «Менует» Л. Боккеріні.
  • Гавот — французький танець, повільний, чотиридольний. Розповсюдився у XVIII столітті.
  • Вальс — отримав розповсюдження у XIX столітті. Його попередником був лендлер — австрійський, німецький і чеський сільський танок. Танець тридольний, з акцентом на першу долю. Королями вальсу називають Йоганів Штрусів — батька і сина.
  • Полонез (букв. «польський») — урочистий тридольний танець в помірному темпі. Спочатку був танком-ходою лицарів. Пізніше ним відкривалися бали. Розмір 3/4.
  • Полька — чеський танець. Був розповсюджений у XVIII столітті. Легкий, рухливий; для нього характерні стрибки. Метр дводольний, швидкий темп.
  • Мазурка — польський танець, назва якого походить від назви польської області Мазовії. Швидкий тридольний танок з характерним пунктирним дробленням першої долі та акцентом на третій долі.
  • Краков'як — швидкий польський танець. Розмір 2/4.
  • Тарантела — італійський танець, має швидкий темп; розмір 2/4.
  • Сициліана — італійський танець. Розмір 6/8.